23. joulukuuta 2011

Joulunajan hanaviinit

Hyvää perjantaita, ja terveisiä viimeisten jouluvalmisteluiden keskelle. Joulun alla kaupasta riittää kannettavaa, ja siksipä ehdotankin yhtä mainiota ratkaisua juomapuoleen: hanaviini, joka riittää koko juhlan ajaksi - yhdestä pakkauksesta!

Jouluun kuuluu paljon makuja, joita erilaiset viinit avaavat uusilla tavoilla. Ja kuuluuhan jouluun myös rentoutuminen ja kiireetön turina läheisten kanssa, siihen lasillinen glögiä tai vaikkapa lämmittävää punaviiniä sitten kylkeen. Erityisesti kun ulkona on mustaa, tuovat hyvät maut ja lämmin tunnelma valoa ja iloa juhlaan. Tässä tulevat  siis mainiot vinkit jouluiluun.

Yleispunaviini - varma valinta joulun moniin makuihin


Notkuvaan joulupöytään löytyy myös laatikosta hyviä yleispunaviinejä. Ranskalainen Roche Mazet Rouge on 100 % Cabernet Sauvignonia ja maistuu taatusti niin jouluruokien kanssa kuin seurustellessakin. Keskitäyteläinen, runsaan hedelmäinen ja lämpimän mausteinen viini sopii vuodenaikaan yhtä hyvin kuin korkeat kinokset - varmista siis ainakin toinen näistä kahdesta!


Las Moras Shiraz Organic on argentiinalainen luomupunaviini, jota voisi nimenomaan luonnehtia viileiden ilmojen seurusteluviiniksi. 100 % Syrahista valmistettu viini on väriltään erittäin syvän tummanpunainen ja muodostaa erinomaisen parin muun muassa kypsien juustojen kanssa. Miltä kuulostaisivat kinkkuvalvojaiset juustotarjottimen ja jouluelokuvan kanssa?

Saisiko olla hiukkasen hemmottelua?

Itsensä hemmotteluun kun päästiin, en voi olla vinkkaamatta eräästä nimenomaan hanapakkauksessa saatavasta huipputuotteesta. Tämä viini on saanut monta kehua ja kunniamainintaa reilun vuoden takaisen ensiesiintymisensä jälkeen, eikä syyttä. Sytytä siis takkaan tuli, ota mukava asento ja aseta pipareita ja sinihomejuustoa käden ulottuville. Lasiin lasketaan Ravenswood Lodi Zinfandel.


Tunnelmallista aatonaattoiltaa, maukkaita kinkkuvalvojaisia ja lahjapaperin rapinaa, sekä tietenkin rauhallista ja onnellista joulun aikaa kaikille!

P.S. Viikon päästä palaamme uuden vuoden kuohuvissa aiheissa, mutta jo tässä vaiheessa annan vinkin niille, jotka kaavailevat tarjolle erittäin trendikästä luomua. Duval-Leroy Brut Made from Organically Grown Grapes on muodikas luomusamppanja tilausvalikoimastamme, kannattaa kysäistä lähimmästä Alkosta. Elegantti, kullankimalteinen ja pienikuplainen samppanja kruunaa taatusti juhlan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti